woensdag 23 juli 2014

Garnalen met courgette-spaghettie en groenten op Oosterse wijze

Wat heb je nodig voor dit heerlijk zomerse gerecht met een Oosters tintje?
Voor twee personen: een halve zak grote, rauwe en gepelde diepvriesgarnalen, 1 courgette, 1 halve rode paprika, 1 halve limoen, een halve komkommer, 1 wortel, 1 ui, paar tenen knoflook, citroengraspoeder (maar vers is natuurlijk nog lekkerder), 2 cm verse gember, chilipoeder, komijnpoeder en tamari (zoute soya-saus)


Hoe maak je het?
Ontdooi de garnalen door ze in een bakje met warm water te leggen. Snijd ondertussen de groenten: de courgette in lange dunne 'spaghetti - slierten', paprika in dunne reepjes, de wortel in schuine schijfjes, ui fijnsnijden, knoflook hakken of persen, komkommer in schijfjes.
Dep dan de garnalen met keukenpapier goed droog.
Verhit een wok met (geurloze) kokosolie, bak eerst de ui en knoflook wat aan en voeg dan de wortel en paprika toe en bak deze totdat ze zachter maar nog wel knapperig zijn.
Schuif de groenten wat aan de kant en bak dan de garnalen, voeg hierbij de verse gember en de andere kruiden toe: chilipeper naar smaak, komijnpoeder, citroengras en ten slotte de sojasaus. Knijp de limoen erboven uit. Roer alles goed door elkaar en bak even op hoog vuur zodat de garnalen helemaal gaar zijn en de smaken even lekker kunnen intrekken. Voeg op het laatst de courgette spaghetti toe en warm nog even door.
Serveer op een bord met de frisse komkommerschijfjes en geniet van een heerlijk lichte maaltijd, perfect bij dit zomerse weer!
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten